graphicanews

Ειδήσεις

Heidelberger Speedmaster

Με νέες Speedmaster η HEIDELBERG στη drupa 2020

την 3 Φεβρουαρίου, 2020

Εν όψει της επικείμενης έκθεσης drupa στο Ντίσσελντορφ, η Heidelberger ανακοίνωσε τη νέα γενιά των μηχανών Speedmaster οι οποίες μπαίνουν στην παραγωγή τον προσεχή Απρίλιο. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για την πιο ευφυή και αυτοματοποιημένη σειρά μηχανών Speedmaster μέχρι σήμερα.

Όλα τα νέα μοντέλα Speedmaster, μικρού, μεσαίου και μεγάλου φορμά, θα είναι εξοπλισμένα -στη στάνταρ έκδοσή τους- με τις νέες λειτουργίες Push to Stop της εταιρείας και θα παρέχουν συνδεσημότητα στο cloud. Αυτό θα επιτρέψει σε όλους τους κατόχους να έχουν πρόσβαση στα διαδικτυακά λογισμικά συστήματα της Heidelberg και να επωφεληθούν από τις μελλοντικές εξελίξεις.

Οι νέες ενσωματωμένες δυνατότητες θα επιτρέψουν στους πελάτες μας να κάνουν το επόμενο βήμα στην drupa του 2020, και να έχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και μία πιο αξιόπιστη διαδικασία παραγωγής. Η πρόβλεψή μας στην drupa του 2016, πως η βιομηχανία θα διπλασιάσει την παραγωγικότητά της έως το 2026 βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησής της και η τεχνολογία Push to Stop είναι το κλειδί προς αυτήν την κατεύθυνση." δήλωσε μεταξύ άλλων ο κος Rainer Wolf, επικεφαλής των μηχανών φύλλου της Heidelberg.

Ταυτοχρόνως, στην έκθεση, η Heidelberg θα παρουσιάσει τη νέα τεχνολογία “Plate to Unit” η οποία επίσης θα είναι ενσωματωμένη στη νέα σειρά μηχανών.
Με αυτήν, η διαχείριση των τσίγκων της μηχανής (τοποθέτηση & απομάκρυνση) αυτοματοποιείται πλήρως. Οι τσίγκοι τοποθετούνται αυτόματα στον κατάλληλο πύργο για εκτύπωση, ενώ, οι χρησιμοποιημένοι αφαιρούνται αυτόματα από το σύστημα, βελτιώνοντας σημαντικά την παραγωγικότητα, ειδικά στις παραγωγές μικρού τιράζ.
Το νέο σύστημα Plate to Unit εξαλείφει επίσης τυχών φθορές, όπως για παράδειγμα γρατζουνιές στους τσίγκους, οι οποίες προκαλούνται κατά την τοποθέτησή τους στη μηχανή από τους χειριστές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις στην παραγωγή και αυξημένη σπατάλη χαρτιού.
Δεν υπάρχει λόγος να βελτιώνουμε απλώς την ταχύτητα εκτύπωσης μιας μηχανής. Αυτό θα ήταν σαν να περιμένουμε από ένα γρήγορο αυτοκίνητο κολλημένο στην κίνηση, να φτάσει νωρίτερα στον προορισμό του.
Οι βελτιστοποιημένες και συντονισμένες συνολικές διεργασίες είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αύξηση της παραγωγικότητας σε μακροπρόθεσμη βάση - έτσι λύνουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση και εξασφαλίζουμε συνεχή προγραμματισμένη παραγωγικότητα σε υψηλό επίπεδο. Αυτή ακριβώς είναι η στόχευσή μας.” συνεχίζει ο κος Wolf.

Στη drupa 2020 η Heidelberg θα παρουσιάσει την πλήρη γκάμα των προϊόντων της, τόσο σε επίπεδο μηχανών όσο και λογισμικών.
Παράλληλα, οι πελάτες της εταιρείας θα έχουν την ευκαιρία να δουν εν δράση το νέο οικοσύστημα της εταιρείας στo εργοστάσιo παραγωγής της στην πόλη Wiesloch, 300 χλμ νότια του Ντίσελντορφ.